mandag den 1. marts 2010

What a waste of time...

Vi kan sagtens tage debatten nu hvor jeg er nød til at lære jer lidt om hvorledes man formår i de danske medier at manipulere og drive debatten helt ude af proportioner. Jeg har også læst dokumenterne udgivet som delbetænkningen om hold af farlige hunde og det ændrer ikke på det faktum at hvis man gennemlæser dem med journalistiske øjne og beder dem rent faktisk underbygge deres antagelser så falder grundlaget jo fra hinanden.
Jeg skal ikke kunne sige hvorvidt det er schæferhunden der bider flest – men jeg kan konstatere at jeg ofte besøger diverse hundeskove og træningssteder med min muskelhund. Jeg oplever ikke de skrækscenarier som der beskrives på forsiden af ekstrabladet... Muskelhundene er da ikke mere indavlede end så mange andre racer er det..Hvorfor tror folk de er det? Og rocker-typer har slet ikke have overskud til at avle hunde. Det eneste rigtige i denne debat om farlige hunde er at visse uheldige typer anskaffer sig sådan en hund, hvilket tydeligvis ikke er hensigtsmæssigt – så lad os tage debatten som den reelt set skulle se ud – det handler jo om idioten i den anden ende at snoren og ikke om hunden.

Debatten er ikke fair hvis vi giver hunden skylden. I stedet burde man, hvis man absolut vil lovgive på dette område sætte krav til hvem der kan have hund og hvem der ikke kan. De hunde jeg oplever med aggressiv adfærd det er netop de små tæppetissere der oftest omtales som: jamen de hunde kan jo ikke gøre stor skade.. Personligt kan jeg kun sige – hvis det var mig der havde en 3-årig datter ville jeg være langt mere bekymret for at hun legede blandt små Paris Hilton hunde og arrige terrier der udelukkende er vokset op hjemme i baghaven uden at blive socialiseret med andre hunde. Tal om indavl – så er det vist der du skal lede. Men det ser man ikke for de ligner jo ikke rocker typer.... Nu minder vi jer lige om historien om Kejserens nye klæder... ikke sandt?

Men hvis I kendte historien rigtigt om udviklingen af muskelhunden ville I også vide at netop disse hunde blev aflivet hvis de udviste aggressiv adfærd overfor mennesker.. Derfor ville jeg aldrig have problemer med at mine børn skulle være sammen med min hund – eller andre muskelhunde for den sags skyld.

En del af ejerne af muskelhunde er faktisk veluddannede og ansvarsfulde mennesker, har I glemt at tænke på det i den hetz der efterhånden handler mere om race holocaust end noget andet? Muskelhunde forårsager ikke større skader end andre store eller mellemstore hunde. Labradoren har det samme tandsæt? Det er bare ikke interessant at sætte et billede på forsiden af Ekstrabladet om labradoren der overfaldt hjemmehjælpen da hun skulle ud til pensionisten – men havde det været en kamphund, så havde alle læst artiklen – det handler om skræmmebilleder her og den gennemsnitlige dansker burde da kunne gennemskue det?

Som uddannet biolog og stå overfor påstanden om at hundene er genetisk avlet til at slås. Det vil jeg personligt gerne have læse en videnskabelig artikel om - for jeg nægter at tro på at nogen videnskabsfolk vil have sat til navn på den reference – for det er simpelthen ikke korrekt. Muskelhundene rummer præcist den samme DNA-kode som alle andre hunderacer og det giver ganske enkelt ikke mening at skrive denne påstand. Desuden hvis vi skal tale om at avle racer med specifikke træk – f.eks. som aggressivitet – så tager det rent biologisk set ca. 6 generationer at avle sig væk fra specifikke adfærds-mæssige træk. De fleste muskelhunde racer har været avlet i langt flere generationer – så mon ikke man har haft rig mulighed for at fremelske andre træk end dem du omtaler?
Jeg synes vi skal tale om en sub-gruppe af mennesker som ønsker at have disse hunde – eller andre større hunde af andre årsager end kærlighed til dyrene. Lad os kalde en spade for en spade i stedet for at gå rundt om den varme grød. Jeg mener heller ikke at løsningen er at forbyde hundene – men jeg kan ikke se hvordan man kan retfærdiggøre at stille folk ansvarlige for hundenes handlinger. Skulle man så også indføre lovgivning således at hvis folks børn begik kriminalitet ller mord så skulle forældrene dømmes og straffes for det?

I skal ikke være i tvivl om at jeg tager det menneskelige hensyn med i mine betragtninger i denne debat. Jeg mener hensynet til mennesket skal i højsædet. Men det skal dyrene også – det er jo ikke dem der er problemet her.

Vi husker alle den frygtelige historie med lille dreng der går ind til naboen 3 muskelhunde – historien er intet mindre end forfærdenlig – men hvad var det første du lærte af dine forældre som lille dreng? Gå aldrig ind til fremmede hunde!! Jeg forsøger ikke at retfærdiggøre situationen – der er ingen undskyldning for en hund der overfalder – men det kunne lige så godt ha’ været andre hunde end muskelhund…

så spørg mig igen Hvis du får et barn, ville du så være tryg ved en muskelhund i hjemmet? Tror du ikke der vil være bare skyggen af bekymring, gemt et eller andet sted? Og som mor, vil du ikke overveje, om det er risikoen værd, når nu du kunne eliminere risikoen totalt? Også selv om risikoen er - efter din vurdering - mikroskopisk? – Jeg kan kun sige – jeg har da tænkt mig at jeg skal have børn og jeg har bestemt også tænkt mig at beholde min hund. Jeg ville nemlig aldrig have en hund hvis jeg var bare det mindste i tvivl om hvorvidt den kunne finde på at bide mig eller andre :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar